Now Reading
ViPo lyste upp i mörkret

ViPo lyste upp i mörkret

  • De flesta företag har under det gångna året brottats med stora utmaningar. Största anledningen är det förödande coronaviruset, som satt käppar i hjulen för såväl stora som små företagare. Både i Sverige och utomlands.
"Vi letar efter ambitiösa individer med en bra attityd", säger Emil Bengtsson (VD) och Caroline Rosenlund (marknadsansvarig).

Prognosen är att Sveriges BNP kommer att minska med cirka 3 till 5 % totalt under 2020 och arbetslösheten kommer att nå en topp på nästan 10 % vid slutet av året. Av naturliga skäl har många företag tvingats ställa in alla typer av rekrytering. Dock inte alla!

ViPo Säkerhetstjänster i Helsingborg är ett företag som tidigt bestämde sig för att försöka satsa framåt och fortsätta leverera sina ID-bevaknings- och säkerhetstjänster till privatpersoner och företag över hela landet.
– För att nå vårt mål om ett säkrare Sverige måste vi fortsätta att rekrytera fler duktiga människor till vårt team. Dessa osäkra ekonomiska tider är en anledning att expandera snarare än att minska personalstyrkan, säger VD Emil Bengtsson.

Bashir Begi och Joseph ABo-Hareb

ViPo:s mest populära tjänst är IDLarm Prio. Den förebygger IDkapning genom att övervaka ditt personnummer hos flera av de viktigaste myndigheterna och kreditbyråerna. ID-kapning är överlägset ett av de mest omfattande IT-brotten i Sverige idag och har varit det snabbast växande brottet i nästan ett decennium.

Med tanke på kaparnas högteknologiska karaktär finns det nästan ingenting som polisen kan göra för att bekämpa dessa brott. I snitt genomförs ett ID-kapningsförsök varannan minut i Sverige med en genomsnittlig förlust på 50 000 kronor per offer. Mindre än 2 % av de som utför ID-kapningar åtalas någonsin. Hela 50 % av de som blivit drabbade av en ID-kapning uppger att de inte fått någon hjälp alls, varken av försäkringsbolag eller polis.
– Vi har ett unikt svenskt problem som beror på vår offentlighetsprincip. I de flesta länder i världen är det extremt svårt att få fram personuppgifter om andra, men vi tillåter ofta att mycket publiceras fritt. I ett utopiskt samhälle skulle detta vara ok men vi bor inte i Utopia. Vi lever i en farlig värld, där brottslingar gärna drar nytta av dig och din hårt förvärvade kreditvärdighet. De försöker utnyttja din kreditvärdighet på stora summor pengar och lämnar dig i kaos med kronofogden och tvister, förklarar Emil.

Oavsett om du är en privatperson eller ett företag, istället för att själv försöka navigera i det kaos som uppstår när du kapas kan du vända dig till ViPo och få en billig ”24/7-lösning” som gör att du kan fortsätta leva ditt liv utan rädsla. ViPo:s uppfattning är att så länge bedragarna kommer undan kommer dessa bedrägerier att fortsatta öka. Utöver att meddela kunderna så snart en förändring görs kan ViPo även avbryta lånet eller köpet innan varorna lämnat lagret. På detta sätt lämnas bedragaren lottlös och företaget som utsatts för ID-kapningen blir inte av med pengar eller produkter. ViPos förhoppning är att genom fortsatt arbete mot ID-kapningar kunna minska antalet försök i framtiden

Viktor Fahlman (rekryteringsansvarig).

Verksamheten på ViPo har vuxit i år från 6 till 18 personer och marknadschef Caroline Rosenlund förklarar den snabba tillväxten med flera faktorer. Hon menar att många av de senast anställda upplevde en situation där dörrar stängdes för arbetssökanden utan stor erfarenhet eller universitetsexamen.
– Vår anställningsprocess är mycket enkel. Vi letar efter ambitiösa individer med en bra attityd och en vilja att hjälpa människor. Vi anställer baserat på potential snarare än bakgrund och vi tycker att framgången för våra anställda är ett kvitto på att vi lyckats.

Att döma av den trevliga atmosfären på kontoret och den framgång som ViPo nyligen rönt, genom att bli den första ID-skyddsleverantören att få medlemskap i branschorganisationen Säkerhetsbranschen, tycks det som om något speciellt är på gång i just detta företag.
– Vi tycker att den filosofi vi har lyser upp i mörkret just nu, avslutar Caroline. Hoppas det sprider sig!

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .