Now Reading
Stort marint reservat skyddar hav i Latinamerika

Stort marint reservat skyddar hav i Latinamerika

  • I samband med FN:s klimattoppmöte i Glasgow, COP26, meddelade fyra latinamerikanska länder att de har åtagit sig att slå ihop sina marina reservat för att bilda ett gemensamt skyddat område. Panama, Ecuador, Costa Rica och Colombia skapar därmed ett gott skydd för havssköldpaddor, valar, hajar och rockor.

Ecuadors president Guillermo Lasso meddelade redan på måndagen den 1 november, då klimattoppmötet COP26 precis hade börjat, att Galápagos marinreservat utökas med 60 000 kvadratkilometer. Förra året hittades flera nya arter av ryggradslösa djur i havet omkring Galápagosöarna utanför Ecuador. Bland annat upptäcktes fjorton nya korallsorter, en ny ormstjärna, fyra kräftdjursarter och elva svampdjur. President Guillermo Lasso menar att det utökade skyddade havsområdet är ett viktigt steg för klimatet.
– Precis när alla världsledare här har uppmanat till handling och inte ord, tycker jag att detta är en konkret handling på uppdrag av Ecuador som går utöver alla ord vi kan säga här, sa Guillermo Lasso till The Guardian efter tillkännagivandet.

FÖR ATT LÄSA MER – PRENUMERERA PÅ TIDNINGEN MAIA
Kontakta oss HÄR för att teckna en prenumeration
PRISER
Tre månader – 199kr
Halvår – 299kr
1 år – 499kr
1 år (e-tidning) – 399kr

 

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .
Scroll To Top