Now Reading
Ruth skriver ”intelligent feelgood” på heltid

Ruth skriver ”intelligent feelgood” på heltid

  • Hon ser romanskrivandet lite som ett pussel. Där bitarna i hörnen och längs kanterna är de viktigaste. Sedan fyller man på med bitarna inuti pusslet. Till slut är bilden komplett, pusslet - romanen - är färdig.

Det är snart december när jag möter den brittiska – men i Sverige bosatta – romanförfattaren Ruth Kvarnström-Jones i Uppsala. Hon har tagit bilen från Stockholm och ska till Ikea på hemvägen.
– Är så kul att komma ut och träffa folk igen, inleder hon. Förra året var ganska tråkigt.

I början av november släpptes hennes andra bok i serien om Lovisa Lindegren i Halleholm. Den första kom under 2020, mitt under pandemin, och den tredje är på gång. När Ruth sätter fart på skrivandet gör hon det ordentligt.
– Jag jobbar sex dagar i veckan. Visserligen går mycket tid till research, men annars är det skriva, skriva, skriva som gäller.

Det tog många år för Ruth att besluta sig för att bli författare. Språket, det engelska, har alltid varit hennes grej, och hon har arbetat som copywriter i många år. Att satsa på författaryrket är nytt.
– En dröm jag alltid haft, säger Ruth, men mycket annat kom i vägen. Viktigt att ha en förstående familj, som jag har, när man satsar.

FÖR ATT LÄSA MER – PRENUMERERA PÅ TIDNINGEN MAIA
Kontakta oss HÄR för att teckna en prenumeration
PRISER
Tre månader – 199kr
Halvår – 299kr
1 år – 499kr
1 år (e-tidning) – 399kr

 

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .
Scroll To Top