Now Reading
November ändå

November ändå

  • Det har blivit oktober och ett drygt år sedan de båda sunnerstatjejerna Paulina Pettersson och Heléne Wikström träffades första gången. De hade båda länge funderat över att starta importföretag med inriktning på hållbart hantverk och blivit hoptussade av en vän. "Hon insåg att vi planerade nästan samma sak och tyckte vi skulle träffas för att samarbeta", berättar Paulina.

Då har vi fått en ny president i USA till sist! En ny – eller gammal – ledare för världens mäktigaste land. Äntligen vet vi resultatet av det spännande valet. Eller…. vet vi det? Dagen före valet, när jag skriver, är det väldigt jämnt mellan kandidaterna. Experterna överträffar varandra i information om hur valet kan sluta. Beroende på var väljarna finns. Inte hur många de är, inte på vilken kandidat de röstar. Det viktigaste är var de röstar. I vilken stat. Det finns säkert en gammal logisk förklaring till att USA har det system det har, någon av experterna har säkert berättat, men är det inte konstigt? Är det inte konstigt, särskilt efter förra valet när Demokraterna egentligen hade många fler röster – men i fel stater – och Republikanerna ändå vann. Varför har man inte ägnat tid åt att modernisera systemet sedan dess? Obegripligt!

Det är mycket som är obegripligt ”over there”, och kanske vann någon av kandidaterna en rättvis och överlägsen vinst. Då är detta resonemang inte aktuellt nu – men ju om fyra år igen. Hoppas verkligen, oavsett vem som vinner nu, de tar tag i själva valsystemet till nästa gång.
 
Grått och regn och rusk hos mig. Det har blivit november och börjar närma sig vinter. Men så varmt! Får man njuta av det eller bör man oroa sig för klimatet? Förmodligen det senare. Jorden blir varmare och varmare och även om man inte ska döma efter nån enstaka månad är det så trenden ser ut. När kommer det att vända? En svår fråga som ingen kan svara exakt på. Det enda man med säkerhet vet är att det med rätt president i USA går fortare än med fel. När ni får tidningen på fredag borde vi vara lite närmare den vetskapen. Borde vi vara iallafall.
 
Hoppas ni får en fin vecka i höstrusket. Kanske är tiden inne för att på allvar ta tag i det där hemmaprojektet man tänkt på så länge. Bilderna som ska sättas in i album. Garderoben som ska städas. Boken man vill läsa eller – viktigast – de äldre släktingarna man tänkt kontakta. Även om restriktioner gällande de äldre lättat och coronakänslan på ett sätt blivit lite mindre förlamande finns det många som väntar på ett samtal. Att lyfta luren, skriva en rad eller hälsa på, det måste vi kunna göra i november. Sen väntar julförberedelser, nyårsfirande och faktiskt en vår i antågande. Men i november hör ni, i november kan man få väldigt mycket viktigt gjort.

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .