Now Reading
Ljuset i tunneln

Ljuset i tunneln

  • Hade man varit lagd åt det depressiva hållet hade man nog känt sig låg nu. Mörkare och kallare för varje dag. Verkligen kallt i Uppsala på morgnarna sedan nån vecka. Bara att plocka fram tjockaste jackan och kängorna alltså. ”Är man bra klädd, är det skönt” messade mamma nyss och det har hon väl rätt i… Ändå så trögt varje år vid den här tiden!

I USA har de inte tid att deppa över vädret. Full rulle i valkampanjen och nya skandaler varenda vecka. Biden leder rejält, men som jag förstått det kan man inte lita på prognoser och Trump är en hejare på valspurter. Resultat kan alltså bli precis hur som helst – skrämmande!

Skrämmande också på det politiska planet i Sverige. Här borde det vara långt kvar till valet, men ofta får man känslan av att det inte är så. När Vänsterpartiet hotar att störta regeringen – tillsammans med högerpartierna – kan det bli totalt kaos. Lyssnade på en LO-representant, som sa att det inte är deras ansvar att rädda regeringen. Naturligtvis sant. De ska värna arbetstagarna och gillar inte förslaget som ligger. Men vad blir resultatet av deras inställning? Och om Vänsterpartiet gör allvar av hoten? Då får vi en regering med stort inflytande av Sverigedemokraterna, vilket är det sista som både LO och vänstern vill. Komplicerat läge är ett understatement.
 
Nej, tur att man inte är politiker, även om jag verkligen beundrar de som orkar. Oavsett vilken politik de förespråkar, det är viktigt med människor som vill förändra.
 
Veckans Maia innehåller artiklar om smått och stort. Maria skriver om vikten av att planera in biologisk mångfald i stadsbilden, Jana om det spännande instamgramkontot @gramparents och Arvid om Kirgizistan. Karl Johan är, liksom jag, intresserad av det som händer i USA och Birgitta berättar om glädjespridaren Uno – 92 år. Om jag får säga det själv, en ganska härlig mix som vi har fått ihop.
 
Hoppas ni håller med och hoppas ni står ut med mörkret ett tag. Handlar ju bara om att klä sig rätt, och höja blicken en bit. Det finns ett ljus i tunneln! Eller åtminstone är det snart dags att leta fram adventsljusstaken ur garderoben.
 

 
Text: Anna Löfving

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .
Scroll To Top