Now Reading
Konstverksamheten på Inuti firar 25-årsjubileum

Konstverksamheten på Inuti firar 25-årsjubileum

  • Konstverksamheten Inuti fyller 25 år. Det ska firas med en stor utställning på Husby konsthall, med verk från ”Inuti collection”. Under åren har man haft många utställningar på olika håll, men för första gången kan man se en helhet av verk som stiftelsen köpt in av sina verksamma konstnärer eller fått sig tillskänkt. 
- Det blir en annan upplevelse där publiken får möta ett stort antal konstnärer som är eller har varit hos oss genom åren, säger föreståndaren Asta Kellokovski Dalvén.

Inutis konstnärer omfattas alla av LSS-lagen, de har någon form av intellektuell funktionsnedsättning. Det är en daglig verksamhet, där konstnärerna kommer en eller flera dagar i veckan. Det är också en arbetsplats som producerar konst som efterfrågas av både institutioner och museer, både i Sverige och utomlands.


Maïa fick en pratstund med tre konstnärer, Ellinor Tingåker, Therese Persson, Buster Hollingwirth och deras handledare Marcus Nyberg.


Marcus är nyast i sammanhanget. Han har varit på Inuti i tre år och är utbildad konstnär samtidigt som han är handledare. Alla handledare på Inuti är verksamma konstnärer och de har erfarenhet av att arbeta med målgruppen.


Therese, Ellinor och Buster har alla olika stil och inriktning på sin konst.
- Jag blir inspirerad av film, säger Buster. Särskilt actionfilm. Jag gillar Bruce Lee, James Bond och Hulken.
- Jag tycker också om film, inflikar Ellinor. Ju blodigare desto bättre. Ibland känner man sig irriterad och då är det bra att jobba med konst. Då kommer irritationen ut där.


FÖR ATT LÄSA MER – PRENUMERERA PÅ TIDNINGEN MAIA
Kontakta oss HÄR för att teckna en prenumeration
PRISER
Tre månader – 199kr
Halvår – 299kr
1 år – 499kr
1 år (e-tidning) – 399kr

 

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .
Scroll To Top