Now Reading
Rikare liv med rörelserikedomRikare liv med rörelserikedom  • Det är som att det alltid ska finnas nån i klassen som är sämre på gympa, nån som ständigt blir vald sist. Nån som har svårt med koordinationen, nån som inte vågar klättra högt. Ibland hänger det i även i vuxen ålder. Ni vet hen som smiter direkt när det ska skojtävlas i balansgång på jobbkick-offen, som aldrig hänger med på gymmet trots att det är friskvårdstimme. Nån som kallar sig själv klumpedunsan och som får ångest bara av att tänka på barndomens idrottslektioner.


Så behöver det naturligtvis inte vara, det är ingen naturlag. Tvärtom menar Grim Jernudd som är idrottsmedicinare och verksam i stiftelsen Change the game i Umeå. 
- Alla människor har en benägenhet att röra på sig utifrån sina förutsättningar, menar han. Rörelserikedom är något som alla har inom sig och som är unikt för varje människa. Och alla kan förbättra sin förmåga, om de slipper att jämföras med andra hela tiden.

Grim jobbar bland annat med att utbilda aktivitetsledare inom olika organisationer.
- Mycket sitter i vårt mindset, hur vi tänker kring aktivitet och rörelse, berättar Grim. Mitt mål när jag är ute och träffar ledare är att få dem att tänka till och leda aktiviteterna på ett sånt sätt att varje enskild deltagare får redskap för att komma framåt i livet. Det handlar inte om att träna mer eller prestera bättre, utan att få deltagarna att känna ett sammanhang och stärka deras självförtroende.

————————————————————————————————–

FÖR ATT LÄSA MER – PRENUMERERA PÅ TIDNINGEN MAIA
Kontakta oss HÄR för att teckna en prenumeration
PRISER
Tre månader – 199kr
Halvår – 299kr
1 år – 499kr
1 år (e-tidning) – 399kr

 

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .
Scroll To Top