Now Reading
Framtiden finns på landsbygden

Framtiden finns på landsbygden


Runt om i Sverige finns uppskattningsvis 200 000 hus som står tomma och övergivna. Några i så dåligt skick att det enda kloka är att riva dem, men de allra flesta skulle med rätt renovering kunna bli fullt fungerande åretruntbostäder eller sommarstugor. Svårigheten är att matcha ödehus med potentiella nya ägare. Där kommer Robert Danielsson och hans medarbetare Theresia Sandahl och Jennifer Erlandsson i företaget Landsbygdsdröm in.
– Grunden i vårt koncept är att försöka hitta, rädda och förmedla ödehus, berättar Robert. Vi vill också ge en annan bild av svensk landsbygd, som vi älskar, och uppmuntra återbruk och en cirkulär ekonomi.

Det började med Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus” som Robert startade 2016, både för att förmedla renoveringstips och matcha husägare med köpare. Gruppen har idag över 30 000 följare och intresset växer hela tiden.

- Det är en stor rörelse som pågår, menar Robert. Där finns människor med kompetens som är flexibla och inte rädda för att flytta på sig. De har insett att det goda livet finns på landsbygden, inte i storstäderna. Det är ingen ny grön våg utan det handlar om människor som tillsammans vill utveckla en plats och som har möjlighet att göra det eftersom tekniken möjliggör det. Man kan arbeta hemifrån sitt renoveringsobjekt i byn likaväl som från en lägenhet i stan.

FÖR ATT LÄSA MER – PRENUMERERA PÅ TIDNINGEN MAIA
Kontakta oss HÄR för att teckna en prenumeration
PRISER
Tre månader – 199kr
Halvår – 299kr
1 år – 499kr
1 år (e-tidning) – 399kr

 

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .
Scroll To Top