Now Reading
Bröderna Mohammadis bästa tips för en plastfri värld:
 ”Utveckla R-mentalitet”

Bröderna Mohammadis bästa tips för en plastfri värld:
 ”Utveckla R-mentalitet”

  • Bröderna Max och Allen Mohammadi är uppfinnare och grundare av bolaget PlasticFri, som utsågs till ”världens mest innovativa och hållbara startup 2020”. Bröderna Mohammadi berättar för tidningen Maia bland annat om vilka egenskaper de anser är viktigast för att lyckas som entreprenör.

Konventionell plast är tillverkad av petroleum. Sådan plast orsakar föroreningar och stannar i miljön i upp till 1000 år. Både produktionen och föroreningen av plast världen över tillhör de största miljöbovarna. Bara produktionen av plast beräknas orsaka mer än 2 miljarder ton koldioxidutsläpp per år samtidigt som uppemot 1 miljon djur dör varje år som en följd av plastföroreningar, berättar bröderna Mohammadi.

– Vårt mål är att förändra detta genom vår banbrytande innovation.

År 2050 kan haven ha mer plast än fisk. Det finns ett brådskande behov av alternativa miljövänliga lösningar, menar bröderna Mohammadi. Företaget PlasticFri strävar efter att erbjuda just sådana lösningar. I PlasticFris produktutbud finns bland annat plastfria kassar, muggar, soppåsar och engångshandskar som är gjorda av till exempel jordbruksavfall. Dessa produkter är komposterbara och helt giftfria.

– Vi jobbar med innovation, forskning och utveckling för att visa hur teknik kan göra skillnad.
 

”Att driva företag innebär höga krav på tid, engagemang och hårt arbete. Som egen företagare kommer du att växa som person genom att lära dig att planera din tid. Alla har vi olika planeringsmetoder – mental schemaläggning, veckokalender, postit-lappar, alarm på mobilen. Det gäller att hitta ett sätt som fungerar för dig”, förklarar bröderna Max och Allen Mohammadi.
 
Brödernas bästa tips till privatpersoner som vill bidra till en plastfri värld är att utveckla ”R-mentalitet”. Rethink. Refuse. Reduce. Replace. Reuse & Repurpose. Recycle. Det vill säga: Tänk om angående din konsumtion av produkter inslagna i plast. Vägra plast. Minska din konsumtion av produkter inslagna i plast. Byt ut engångsplast mot bättre alternativ. Återanvänd och/eller använd på ett annat sätt. Återvinn.
 
Det är viktigt att man väljer att jobba med något som man brinner för och en vision man vill förverkliga, menar Max och Allen Mohammadi. De anser att de tre viktigaste egenskaperna för att lyckas med entreprenörskap är uthållighet, tidsplanering och passion.

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .