Now Reading
100 % cirkulärt i restaurangbranschen

100 % cirkulärt i restaurangbranschen

  • Hållbart och cirkulärt tänkande i restaurangbranschen kommer i december att belönas med hållbarhetspriset 100 % Cirkulärt. Förra veckan presenterade White Guide årets sju finalister.

Det svenska innovationsbolaget Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar framställning av vatten och andra drycker. Wayout minskar klimatavtrycket bland annat genom att minska behovet av transport av flaskor.

Inredningsarkitekten Carolina Härdh samlar in matavfall från restauranger i form av musselskal, ostronskal och fiskben. Av matavfallet skapas ett material som kan användas till inredningsdetaljer till exempelvis stolar och bord.

Ida Sundqvist som startade Dryckesbutiken år 2016 har länge funderat på hållbara alternativ till glasflaskan. Dryckesbutiken har utvecklat hållbara dryckesförpackningar. De nya vinförpackningarna minskar klimatavtrycken från transporter kraftigt eftersom både vikten och volymen minskar.

FÖR ATT LÄSA MER – PRENUMERERA PÅ TIDNINGEN MAIA
Kontakta oss HÄR för att teckna en prenumeration
PRISER
Tre månader – 199kr
Halvår – 299kr
1 år – 499kr
1 år (e-tidning) – 399kr

 

© 2020 ALL RIGHTS RESERVED - MAïA .
Scroll To Top